Artiklen indeholder reklamelinks

Dårlig ånde er et symptom som mange mennesker lider under. Det betyder, at flere og flere har og får dårlig ånde, og det er ret normalt. Heldigvis opfindes der afhjælpningsmidler, som gør det mindre problematisk at have dårlig ånde.

Disse afhjælpningsmidler findes efterhånden overalt, i mange former, størrelser og farver. De har alle det samme formål, men har forskellige navne og brands.

Selvom der findes mange afhjælpningsmider, er de kun midlertidige. Mundskyllemiddel kan derfor hjælpe, når den dårlige ånde opstår, men den kan ikke fjerne den for evigt.

Det er vigtigt at forstå, at dårlig ånde kan skyldes mange ting som bl.a. sygdomme, huller i tænderne, dårlig mundhygiejne eller andre ubehagelige ting. Det er helt okay, at benytte de afhjælpningsmidler, der er opfundet. Man skal dog være opmærksom på brugsanvisningen, da det kan være skadeligt, at bruge løs af de forskellige produkter. Det mest optimale vil dog også være, især hvis din dårlige ånde er generende og vedvarende, af få tjekket op på problemet og årsagen.

Om mundskyl

Mundskyl er et velkendt produkt, og bliver altid nævnt i sammenhæng med dårlig ånde. Det er et kosmetisk produkt, som ikke kan erstatte tandbørstning, tandtråd og andet mundhygiejne. Det bør kun anvendes som et supplement i den daglige mundpleje. Man må helst ikke bruge mundskyl hver dag hele året rundt. Det er et midlertidigt produkt.

Mundskyld giver en kortvarig, men frisk ånde. Den løser ikke dine problemer med den dårlige ånde. Mundskyl indeholder også alkohol som et konserveringsmiddel, hvilket kan irritere mundens slimhinde, derfor bør du tjekke indholdet ud, inden du skyller munden i det.

Dårlig-ånde-–-mundskyl--intext_1

Anvender du mundskyl sammen med tandbørstning, skal du være opmærksom på, at virkningen af fluortandpastaen ikke vil være optimal. Mundskyl indeholder kun det halve fluor i forhold til tandpastaen. Det betyder, at du forringer og fortynder fluorkoncentrationen i munden ved at bruge mundskyl efter tandbørstning, og derved opnår du ikke den rigtige mængde fluor.

Dertil er det også vigtigt, at du ikke skyller munden eller undlader at spise eller drikke en halv time efter tandbørstning. Mundskyl skal anvendes på et tidspunkt mellem dine daglige to tandbørstninger.

Rådfør dig altid

Er dårlig ånde et problem for dig, så er det vigtigt at du ikke bare lader det stå til. Det kan give sociale problemer, og derfor bør man altid rådfører sig. Man kan spørge sin tandlæge, for at finde frem til hvad årsagen til den dårlige ånde skyldes.

Tandlægen eller plejeren kan også stille diagnosen. Har du dårlig ånde eller ikke? Oftest skyldes den dårlige ånde bakterier på tænder og tunge. Løsningen er ofte mundhygiejne, altså bedre rengøring af tænder, tunge og tandmellemrum.