Artiklen indeholder reklamelinks

Dårlig ånde er ikke det mest charmerende. Det er et emne, som er værd at tage op, da rigtig mange almindelig mennesker lider af lige netop dette problem, og føler sig generet af det.

Hvordan lugter jeg? Ligger folk mærke til din kropslugt? Og ville din omgangskreds fortælle dig, at du lugter? Det har en stor betydning, hvordan du lugter. Især vores kropslugt kan påvirke vores sociale kontakter, og usikkerheden om lugten kan forringe vores selvtillid. Heldigvis er der mange ting, der kan afhjælpe lige netop dette problem.

Frisk ånde, frisk krop

Din ånde kommer fra mundhulen, som er en del af din krop. Din livsstil har meget at gøre med din ånde, og ikke mindst din kropsduft. Er du klar til at tage kampen op mod den onde ildelugtende ånde? Hvis du er klar, så læs med her.

Der er mange ting der forsager dårlig ånde. Om den stammer fra morgenmaden, cigaretter, alkohol eller dårlig mundhygiejne. Det vides ikke, men det kan der findes ud af. Den dårlige ånde stammer et sted fra, og det er ofte bakterier i mundhulen, der er herrer over problemet. Bakterierne kommer og danner ildelugtende svovlforbindelser.

Tyggegummi og myntepastiller

Det er begrænset hvor meget myntepastiller, tyggegummi og andre ”de fjerner nok lugten” ting hjælper på din dårlige ånde. Hvis du virkelig gerne vil have bod på problemet og din daglige gener fra den dårlig ånde, så skal du finde problemet, og løse det.

Hvordan-bekæmpes-dårlig-ånde--intext_1Det der er allermest vigtigt, er din mundhygiejne. Har du styr på den? Børste tænder regelmæssigt eller i hvert fald morgen og aften, udskifte tandbørsten ofte, bruge mundskyld engang imellem og rense tænderne med tandtråd. Hvis der er 100 % styr på disse ”regler” omkring mundhygiejne, og du ikke er ryger eller drikker meget alkohol. Så bør du tænke over din livsstil, usund mad kan også give dårlig ånde. Herefter skal du kontakte din tandlæge, hvis problemet stadig ikke er løst.

Dog findes der mange produkter og ting, som kan gøre dit problem mindre. Mundskyld, zink tabeletter, regelmæssigt mad og drikke, og spyt er et udkast af alle mulighederne. Er du ryger, skal du sørge for, at gøre munden ren efter du har røget, hver gang!