Artiklen indeholder reklamelinks

Døjer du med dårlig ånde, og kender du ikke årsagen til, hvorfor? Dårlig ånde skyldes bakterier, som enten sidder på tungen, i tandkødet eller andre steder i munden. Mange har typisk dårlig ånde om morgenen, da vores produktion af spyt bliver nedsat. Dette gør at munden tørrer ud og det vil typisk resultere i dårlig ånde.

Mad og vand er et effektivt middel

Det er desværre meget nemmere, at få dVand og mad er med til at få den dårlige ånde vækårlig ånde, end at komme af med den dårlige ånde. Der findes dog nogle nemme måder til at undgå den dårlige ånde. Når vi spiser og drikker, bliver der naturligt produceret nyt spyt, og det er med til at skylle de lugtende gasser ud af munden. Så for at undgå den dårlige ånde, er det en god ide ikke at springe de daglige måltider over. Derimod skal man spise regelmæssig, og samtidig huske at drikke vand, både før, under og efter måltiderne.

 

 

Sørg for, at munden ikke tørrer ud

undgå tørmund med mundsprayNogle mennesker producerer mindre spyt end andre, og har derfor større tendens til at tørre ud i munden. Det er vigtigt at mennesker, som døjer med at munden udtørrer, husker at drikke vand. Når man drikker vand, er det med til at sætte produktionen af spyt i gang. Der findes også midler på apoteket, mod mundtørhed, blandt andet denne mundspray, som er med til at stimulere spyt dannelsen i munden. Man kan derudover også vælge at tygge på sukkerfri tyggegummi, da spytproduktionen også sættes naturligt i gang når man tygger.

Rengør munden

Brug tandbørste og tandtråd til dagligt Nogle kan nøjes med den normale rutine, med daglig brug af tandbørstning og tandtråd, til at fjerne den dårlige ånde. Andre må tage lidt flere midler i brug. Dette kunne f.eks. være Dentoflor sugetabletter, som indeholder naturlige bakterier, der kan forekomme i munden. Disse gode bakterier, er med til at skabe balance i mundens mikroflora og medvirker til den ”gode” ånde.

 

 

 

Mundskyl

Der er mange der bruger mundskyl, og det kan både være godt og skidt. Mundskyl med bakteriedræbende og lugtneutraliserende kemikalier, gør at de onde bakterier i munden bliver dræbt. Det virker dog effektivt mod dårlig ånde. Disse kemikalier går desværre også ind og dræber en masse af de gode små bakterier, som vi antageligt har brug for. Det er derfor vigtigt, når man køber sin mundskyl, at man kigger på, hvad den indeholder.