Artiklen indeholder reklamelinks

Dårlig ånde er en generende og ubelejlig lugt fra munden, som ikke bemærkes af dig selv, men af andre omkring dig. Denne lugt som kommer ud af din mund, kan stamme fra udåndingsluften via næsen.  Dog kan du have en meget grim smag i munden. Hvis du har det, og det ikke skyldes en æggemad eller andet, så har du dårlig ånde.

Det er meget almindeligt, at have dårlig ånde, og du må ikke være flov over det. Det kan forekomme, hvis du ikke har drukket eller spist i noget tid, eller hvis man er meget tør i munden f.eks. hvis du snakker meget i lang tid eller hvis du er forkølet og din næse er tilstoppet. Dårlig ånde kan også komme på grund af andre ting som sygdom i munden, svælget eller dårlig mund hygiejne.

Den dårlige lugt vil som regel forsvinde, når du spiser eller drikker normalt. Dertil er det vigtigt, at have en ordentlig tand- og mundhygiejne. Fortsætter problemet, så bør du gå til tandlægen, for at opklare, hvorfor din ånde er så dårlig.

Ubehagelig lugt

Hvad-er-dårlig-ånde--intext_1Hvordan forklare man hvad dårlig ånde er? Dårlig ånde er dårlig ånde. Det kommer af forskellige årsager, og er en ubehageligt lugt som kommer ud af munden. De fleste mennesker har dårlig ånde i perioder, og særligt om morgenen. Morgen ånde forsvinder næsten altid, når man kommer op og får morgenmad og noget at drikke. Derudover gør tandbørstning meget.

Er din dårlig ånde ikke forsvundet i løbet af morgenen, så har du helt sikkert et problem. Så oplever du, at din ånde altid er dårlig, altså vedvarende og generende for dig, er du ikke alene. Faktisk er det et hyppigt problem hos mange mennesker, som heldigvis kan håndteres og hjælpes af med. I de fleste tilfælde kan du selv gøre arbejdet, med at slippe af med den dårlige ånde. Personer med dårlig ånde producere ofte mindre spyt end andre, og det kan være årsagen til den dårlige ånde.

Diagnosen, dårlig ånde

Der findes virkelig mange årsager til, at du får dårlig ånde. Dog skyldes det som regel noget inde i dine mund. Det er meget almindeligt, men det er ikke rart, og slet ikke for dine medmennesker.

Dårlig ånde kan diagnosticeres. Måske mærker du selv, at du har dårlig ånde. Ikke bare fordi du har spist hvidløg til aftensmaden den anden dag, men fordi den er vedvarende og den efterhånden irritere og genere dig. Det kan være, at flere i din omgangskreds nævner det, positivt at de gør, for så kan du tage problemet op og gøre noget ved det. Det kan også være, at folk simpelthen ikke gider at snakke med dig, fordi din ånde er ildelugtende og slet ikke til at holde ud.

Det er derfor vigtigt, at gøre noget ved problemet. Netop fordi det kan give sociale udfordringer. Spørg din tandlæge eller søg råd på nettet.

Det kan være du skal børste tænder oftere, bruge mundskyl efter måltider