Artiklen indeholder reklamelinks

Dårlig ånde er et meget almindeligt problem, som mange mennesker døjer med. Især om morgenen, har vi alle nok prøvet, at have dårlig ånde. Den forsvinder dog i de fleste tilfælde efter tandbørstning, morgenmad og drikke. Hvis ikke det er tilfældet hos dig, så har du et vedvarende problem med den dårlige ånde. Det kan skyldes en række forskellige årsager, som du også kan læse om inde på denne side, hvor der er flere gode råd til behandling af dårlig ånde.

Dårlig ånde kan være meget ubehagelig. Det er ikke sikkert du altid selv er klar over det, men dine medmennesker er ikke i tvivl. Det er enormt frastødende, og kan give sociale problemer. Det er ikke morgenånden som giver dig problemer, for det kender vi alle sammen, og den går hurtigt væk igen. Derimod er det den grimme vedvarende dårlige ånde, som hverken er rar for dig eller andre.

Det er en god idé. At sørge for, at din mundhygiejne er god. Dertil er der en række andre gode råd til hvad man kan gøre ved den dårlige ånde.

Fjern årsagen

Der er ingen, som ønsker at have dårlig ånde, og derfor vil de som har det, meget gerne fjerne den. Man kan fjerne årsagen til dårlig ånde på flere måde. Først skal man igen sikre sig, at man har en god mund- og tand hygiejne. Dårlig ånde opstår nemlig ofte pga. bakterier inde i munden. Kan du ikke selv klare det, så lad tandlægen hjælpe dig. De kan hjælpe med, at illustrere hvordan, man gør det mest rigtigt både med tandbørstning, tandtråd og tandstikkere. Dertil kan tungen også rengøres med en tungeskraber.

Afhjælpende midler

Behandling-af-dårlig-ånde--intext_1Den dårlige ånde, som kommer ud af din mund kan skjules og holdes tilbage på flere måde. Den ubehagelig lugt kan kortvarigt fjernes ved brug af forskellige vellugtende perstiller, tyggegummi eller mundskyl. De anbefales ikke, at bruge for meget mundskyld, medmindre din egen tandlæge har bedt dig om det. Tygger du meget tyggegummi, skal det helst være sukkerfrit. På den må er risikoen for huler i tænderne ikke så stor. Dette gælder selvfølgelig også pastiller og andet der giver forfriskende ånde.

Disse produkter vil dog ikke fjerne din dårlige ånde for evigt. Det er kortvarige hjælpemidler, som man kan bruge i situationer, hvor man skal være i kontakt med andre eller, hvis man ikke selv kan holde det ud. Dog vil det være en god idé, at få tjekket hvad årsagen til din dårlige ånde egentlig er.

Effektiviteten ved brug af mundskyld, tyggegummi og pastiller er ikke ligeså god som, hvis årsagen behandles ordenligt. Zinktabletter er dog rigtig god mod dårlig ånde, hvilket skyldes svovlbrinteforbindelser. Man kan forsøge sig med disse, og hvis det ikke hjælpe dig tilstrækkeligt nok, så må du kontakte din tandlæge eller prøve en af de mange andre muligheder, for behandling og bekæmpelse af dårlig ånde.