Artiklen indeholder reklamelinks

Dårlig ånde skyldes nogle gange hvidløg og alt for meget kaffe, mens det for andre kan være et mere kronisk problem, der nedsætter livskvaliteten, og påvirker lysten til at være social.

Tyggegummi, tandtråd, tandbørstning og tabletter mod dårlig ånde virker naturligvis, men der findes altså også andre metoder, man kan tage i brug i takt med, at man ønsker at komme den dårlige ånde til livs.

1.      Grøn te

Grøn te mod dårlig ånde

Grøn te har mange fordele, og der er ingen tvivl om, at det gør noget godt for kroppen og vores hud. Det er dog ikke kun kroppen og huden, der kan drage fordel af den grønne te. Man kan nemlig også få bedre ånde af mirakelmidlet.

Faktisk har en række forskere dokumenteret virkningen af grøn te mod dårlig ånde. De fandt nemlig ud af, at en enkel kop te reducerede den dårlige ånde – og faktisk mere effektiv end tyggegummi.

2.      Stimuler mundens spytdannelse

Selvom hvidløg til aftensmaden somme tider kan mærkes dagen efter, er det altså ikke maden, der skal skæres ned på, når du skal komme dårlig ånde til livs.

Når vi indtager mad regelmæssigt i løbet af en dag, er vi med til at booste og stimulere spytdannelsen i munden. På den måde bliver munden skyllet ren, så bakterier og andre ildelugtende rester ikke bliver siddende, og giver dårlig ånde.

Det er også en af grundene til, at man kan opleve at have større tendens til dårlig ånde i forbindelse med en slankekur. Når vi indtager mindre mad, får vi nemlig ikke renset vores mund så ofte.

3.      Kom tungens bakterier til livs

Bakterier på tungen

Selvom vi børster tænderne grundigt hver morgen og hver aften, er d

et ikke ens betydende med, at vi har rengjort munden helt. Tungen indeholder nemlig også en del bakterier efter en lang dag eller nat.

Tungens overflade er, som bekendt, ujævn, og det kan derfor være svært at få fjernet de bakterier, der er placeret på tungen. Med en tandbørste er det nemmere at nå ned i ujævnhederne, og på den måde fjerne bakterierne og dermed også den dårlige ånde.

4.      Undgå dehydrering

Dehydrering er ikke godt for noget – og heller ikke for din ånde. Når vi ikke indtager nok vand i løbet af en dag, vil vi opleve, at vi har større tendens til at udvikle dårlig ånde.

Vand holder vores spytproduktion kørende, og renser munden – på samme måde som det var tilfældet med indtagelsen af mad.

Gør det til en vane altid at have en flaske vand med på farten, eller opsæt væddemål med dig selv om de mængder vand du skal drikke. Det afhjælper ikke blot dårlig ånde, men er også med til at booste dit generelle velvære.

Hvis intet hjælper

Tabletter imod dårlig ånde

For nogle er det nærmest umuligt at komme af med den dårlige ånde. Hvis man har givet ovenstående et forsøg, kan det være en god idé at søge læge eller spørge på apoteket. Der er ofte en årsag til, at man har kronisk dårlig ånde.

På apoteket kan man få tabletter mod dårlig ånde eller tandpasta, som er særligt fremstillet til at afhjælpe dårlig ånde. Der er altså mange muligheder for at komme af med dårlig ånde.